Farvel til 2016 og velkommen 2017

Få nu det bedste ud af dit ene liv

kudamm


I dag er det præcist et år siden, at jeg pakkede kasserne og flyttede hjemmefra, for at tilbringe den sidste tid af mit sabbatår i Berlin. Det var, som jeg ofte siger den bedste beslutning, jeg har taget i mit liv og ja, noget som jeg savner og også stadig går med store tanker om at gøre til en permanent del af mit liv – efter studiet. At det i dag er årsdag for det, har også fået mig til at tænke på, at det måske nok også – foruden da jeg valgte at tage alene til Etiopien, er den modigste beslutning jeg nogensinde har taget. Sådan at rive pløkkerne op og drage afsted mod usikkerheden i et nyt land. Da jeg tog afsted var det eneste, jeg havde et jobinterview, men derudover ingenting; ingen lejelighed eller venner udover den ene fyr, som jeg på det tidspunkt så. Og jeg husker, hvordan at det var at komme derned til sne og minusgrader, til en kold lejelighed med fremmede mennesker, uden at vide hvordan at fremtiden så ud. Og hvordan jeg elskede det fra første sekund.

Derfor sidder jeg også i dag og tænker ekstra meget på alle dem, som dengang synes, at det var vildt – ligefrem skørt det jeg gjorde. Og så tænke på hvordan mange af dem, der den dag i dag, sidder og siger at de ville ønske, at de dengang havde gjort det samme. Fået det ud af den tid, som de kunne. Fordi (det har jeg ihvertfald indset nu) sabbatår er virkelig den tid hvor alt kan lade sig gøre og hvor man har mulighed for at gøre de vilde ting, man ellers ikke ville turde. På det seneste har der også været en del snak om som voksen, at tage et ”fjumreår” og jeg er vild med ideen. Jeg er vild med at man som voksen, ansvarlig og moden er begyndt at give sig selv den frihed. At gøre det man brænder for i dette øjeblik. Fordi vi har jo vitterligt kun ét liv. Vi har kun tiden nu, til at udforske vores drømme og fylde vores eksistens ud med ting, som gør os glade. Jeg tror, at vi generelt i Danmark skal blive bedre til ikke at følge de faste rammer. At det efter uddannelse ikke hedder; at tage max ét sabbatår og så uddannelse igen (som du for guds skyld ikke må vælge forkert i, være usikker på eller droppe ud af) og så bruge resten af livet på at arbejde, indtil din krop er gammel og ikke kan mere. Vi skal blive bedre til at leve i nuet – at tage de spring vi har brug for. Ikke tænke over hvorvidt vores søn er familiens sorte får, fordi han har lyst til at prøve nogle ting af inden, at han slår sig ned og bliver gammel. At vi hvis vi forelsker os i en som ikke er dansk, så ikke bekymrer os om hvorvidt, at vi får et rigtigt dansk barn. At det er mega fedt at Lone ikke gider være gymnasielærer mere, men i stedet flytter til Spanien for at åbne et hostel. Sådan nogle ting. Det tror jeg virkelig kunne være sundt for alle og måske endda også kunne være en lille ide til et godt nytårsfortsæt. Eller hvad? Hvordan lyder jeres nytårsfortsæt?

//Mette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til 2016 og velkommen 2017