Outfittet til arbejdspladsen

Gode alternativer til mælkeprodukter

mette sommer mælk


Hej bloggis. I dag vil jeg give jer et lidt tip, som har haft en stor betydning for min hud og generelle velvære. Det handler kort sagt om mælk – og med rettere ord, om hvordan mit fravalg af mælkeprodukter har påvirket mig.

Jeg har aldrig været den store mælkedrikker, men har til gengæld altid været glad for ost, is og yoghurt. Dog har jeg siden dette indlæg været meget mere opmærksom på hvad jeg putter i munden og kvaliteten af det, ligesom at mine køddage også er blevet skåret markant ned. Tiltrods for dette, har jeg stadig ofte haft problemer med urenheder; og det særligt på min hage. Ikke forstået som i, at jeg har acne, men nærmere bare et område som ofte ikke var helt så ”perfekt”. Der skete så det, at jeg for et halvt års tid siden arbejdede med en opgave på uni, om hvordan man kan bruge medierne til at bringe et budskab – og her havde jeg så valgt at skrive om veganernes kamp mod mælkeindustrien. Til trods for den voldsomme skrammekampagne, var der dog stadig nogle facts, som jeg bed mærke i, og som jeg efterfølgende har tænkt meget over. Spørgsmål som ‘‘Hvorfor er mennesket det eneste dyr som drikker andre dyrs mælk?’‘ og ‘‘Er det ikke inhumant at avle dyreunger, som fjernes efter fødslen for at vi kan få mælk?” gav meget stof til eftertanke samt hele opbygningen af den mælk, som vi drikker fra kartonen. Blandt andet skulle den eftersigende være årsag til at man kunne få acne. Så da jeg ikke syntes at mine rensetonics og øget vandindtag gav pote, prøvede jeg istedet at skære ned i mælkeprodukterne – og det med et godt resultat!

Det krævede selvfølgelig en del tilvænning i starten, men heldigvis er der mange gode produkter efterhånden, som kan erstatte den traditionelle letmælk. Mærker som Alpro og Naturli’ laver nogle gode alternativer og tilbyder både den traditionelle soyamælk, med smag, samt både ris- og kokusmælk. Især rismælken er jeg rigtig glad for, da dens konsistens minder mere om den skummetmælk, som jeg normalt plejede at købe. Desuden synes jeg også den smager bedst i min chiagrød, fremfor soyamælken, som har en lidt mere speciel smag. De er også let tilgængelige og kan fåes i både Bilka, Føtex og Rema1000, så det er heller ikke længere produkter, som man behøver at leder land og rige efter!

At jeg har skåret ned i mit indtag af mælkeprodukter, betyder dog ikke, at jeg ikke stadig gerne nyder en stor is og et godt stykke ost på knækbrød. Men jeg er blevet langt mere bevidst om måden mælken påvirker min krop. Alt dette skal derfor bestemt heller ikke tages som en prædiken, men mere som en opfordring til generelt at være bevidst om hvad du putter i munden – du er jo mere eller mindre, hvad du spiser 😉 For mig har det ihvertfald bare betydet pænere hud, fladere mave og også en bedre mæthedsfølelse.

//Mette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfittet til arbejdspladsen