Status: siden sidst

Copenhagen Pride 2017

mette sommer frederiksberg cph pride 17


I går var jeg ligesom så mange andre med til at støtte op om årets Copenhagen pride. Jeg tog derhen med min gode ven Yuval, som foruden selv at være aktiv i miljøet også trofast har været med de sidste par år, når priden har fundet sted i Israel. Han havde snakket meget om dagen og var spændt på om København kunne leve op til hans forventninger fra Tel Aviv, men han endte med at være fuldt ud tilfreds, samt meget overrasket over hvor stor en opbakning danskerne faktisk giver til priden. Vi var heldige med vejret – til trods for at der lidt i 13 var en del skyer over Frederiksberg, så forsvandt de alle, da paraden gik i gang. Det var uden tvivl en fest og det var dejligt, at se så mange glade mennesker samlet sammen med det formål at fejre kærlighed og retten til at være et frit menneske.

At min ven var så overrasket over danskernes opbakning, kom faktisk en del af bag på mig. Vi er trods alt det første land i verden til at tillade registreret partnerskab mellem to mennesker af samme køn og min generelle opfattelse er, at man herhjemme oftere tør ytre sig åbent om sin seksualitet, end man gør andre steder i verden. Men har vi i Danmark stadig en tendens til at se lidt skævt til denne del af samfundet? Eller gør vores nordiske sind, at vi overfor andre virker mere indelukkede og fordømmende? Det skal jeg ikke kunne svare på, men at vi i  Danmark har muligheden for at ytre os om vores seksualitet uden at blive retsforfulgt, er noget af det, som jeg er stolt af som dansker. Derfor mener jeg også at det er vigtigt at deltage til sådanne begivenheder uanset om du er  homo-,hetro-, biseksuel eller transkønnet. Ikke kun fordi det er en fest med massere af god stemning, men også fordi at du ved at møde op viser din opbakning til at folk skal have lov til at være tro mod dem selv og den de elsker, uanset køn – samt måske, for brudt nogle af dine egne fordomme 🙂

I dag kommer til at være en noget mere rolig dag. Jeg har brugt formiddagen på at støvsuge, vaske tøj og vande blomster og smutter ved middagstid ind til Israels Plads, hvor Tradono holder loppemarked. I må have en dejlig søndag!

// Mette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status: siden sidst