Julehygge i smukke Berlin

#ÅBENTBREV – Kære mand, som skal til julefrokost

Kære mand, som skal til julefrokost i aften

Ja dig, som lige nu står og retter slipset, mens du kigger på dig selv i spejlet i den skjorte, som din kone har strøget til årets festlighed hvad end det er med drengene eller dine gode kollegaer. Jeg skriver dette til dig og dine venner inden I skal i byen i aften.

Jeg ved godt, at du har glædet dig helt vildt og at det er rart at komme ud, få god julemad og en masse af de der sjove shots, som de unge drikker. De smager sjovt og man kan drikke mange af dem. Man bliver også lidt mere fuld end man plejer til rødvinsaftenerne og det er jo dejligt at kunne slippe hæmningerne lidt. Det er altid lidt spændende måske at kunne kysse lidt på hende den flotte sekretær men lad nu vær’.

Kære mand, som skal til julefrokost. Jeg ved godt, at du ikke plejer at tage på de der klubber. Der hvor man står i cigaretrøg og kropsved til halsen, mens man mærker skjorten klistre lidt til kroppen. Men det er jo meget sjovt. Jeg ved også godt, at du synes, at det er sjovt. At stå der og høre de unges musik og selvfølgelig skal du da også give den gas på dansegulvet til One Dance og Model. Og de unge piger er jo også meget søde. Selvom de er halvt så gamle som du. De vil gerne snakke og de fniser af dine sjove jokes. Dem har du mange af og pigerne bliver ved med at grine. Også selvom du godt ved, at de faktisk ikke er så sjove. De lytter også gerne til din snak om dit vigtige arbejde, selvom de en gang i mellem lige skal snakke med deres veninde eller hurtigt skal på toilettet. Men du finder dem hurtigt igen. De vil jo gerne høre på dig snakke lidt mere om, hvor vigtig du er. De siger måske også gerne ja til en drink og hilser høfligt, når du viser dem frem for dine venner.

Kære mand, som skal til julefrokost. Du lover os hele verdenen, fordi du ejer den og vi smiler, fordi vi selvfølgelig ved, at du gør det. Men faktisk vil vi gerne gå igen. Vi håber faktisk lidt, at du går igen, fordi du er begyndt at blive lidt for meget. Vi er kommet for at have det sjovt med vores egne venner. Måske vi også har haft en julefrokost med vores venner fra studiet. Måske vi også i dette øjeblik har spottet ham den søde fyr, som vi så tidligere i aftes. Du insisterer på, at vi bliver. Nu er vi jo blevet venner. Du spørger også, om vi er modeller. Du plejer nemlig kun at date dem. Det ved vi selvfølgelig godt, at du gør. Vi prøver at være høflige. Vi har ikke lyst til at være her mere. Du ligner jo lidt en far og vi vil ikke være til besvær, men nu er du virkelig klæbrig. Vi vil gerne snakke med folk, men vi gider ikke høre på dig mere. Vi vil gerne danse, drikke og ryge cigaretter sammen med de andre. Men måske vi også er opdraget til at opføre os pænt over for ældre. Vi har ikke lyst til at være onde. Og du er jo selvfølgelig heller ikke en ældre mand. Du er lige så ung som os, og det giver vi dig ret i. Du spørger måske en af pigerne, om hun har en kæreste. Hun siger nej. Måske hun siger ja, men du tænker, at det også godt kan betyde nej. Måske hun bare skal have en drink mere, før at hun ikke har en kæreste. Du giver hende drinken og hun spørger, om du er gift. Du siger nej. Hun ved, at det også godt kan betyde ja, men hun tænker, at du nok er en rar mand. Og du virker jo meget flink.

Kære mand, som skal til julefrokost. Jeg ved godt, at du synes, at vi er smukke. Din jakke er så stiv og vores bare ben er så bløde. Du vil så gerne røre ved os. Vores bryster er faste og vores bluse er nedringet. Din kone plejer at dække sine til, fordi de ikke er, som de var, før hun fødte jeres børn. Du holder øje med om ham der kæresten skulle komme. Vi holder øje med din vielsesring. Nu skal vi på toilet igen. Vi lover at komme tilbage. Du tænker der går lidt tid. Kvinder tager også tid på toilettet. I virkeligheden står vi og diskuterer, hvordan vi kommer væk. Måske en af os tjekker facebook for at se, om vi kan finde din profil og se, om vi kender dine børn. Det ville være rigtig pinligt. Vi ville også gerne skrive til din kone. Men du har jo ikke rigtigt gjort noget. Du er bare træls. Vi lader vær’. Du ser os gå ud fra toilettet. Faktisk stod du og ventede på os. Vi går i den anden retning. Nu kan du ikke se os. Du går ud til garderoben og vi er væk. Vi er taget hjem. Og du kan finde dit fine visitkort udenfor, smidt på fortorvet…

Hav en god aften. Og tænk jer nu om.

//Mette

rs_500x197-141030095253-tumblr_inline_mq272ls7z01qz4rgp

2 kommentarer

  • Vildt fint skrevet, men jeg syntes nu langt fra alle gifte mænd opfører sig sådan i byen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julehygge i smukke Berlin