Velour til julefrokosten

Julehygge i smukke Berlin

berlinkudamm


Hej bloggen!
Jeg beklager at der har været lidt stille, men har haft en del internetproblemer herhjemme, hvilket heldigvis endeligt er blevet fikset i dag!
De sidste par uger er gået utroligt hurtigt, da der samtidigt også har været en masse at se til på studiet, hvor jeg endeligt i dag officielt er gået på læseferie. Der har dog også været tid til et lille smut til Berlin, hvor jeg i sidste weekend var med min veninde og berliner-roomie Mia. Det var en skøn tur, hvor vi fik besøgt en masse smukke julemarkeder (faktisk hele fire haha) og fik besøgt flere af vores gamle stamsteder i vores ”hood”. Tænkte derfor i dag, at jeg vil give jer et par tip til hvor I skal tage hen, hvis I ligesom jeg også godt kunne tænke jer, at besøge de hyggelige julemarkeder i den tyske hovedstad.

Schloss Charlottenburg: Var det første julemarked vi tog på. Det skulle eftersigende være et af de største i Berlin og ligger i de smukkeste omgivelser ved slottet i Charlottenburg. Der er alt fra traditionelt tysk julemad og glühwein til små hyggelige boder med julepynt og smagsprøver. Stedet var ikke alt for turistet den dag hvor vi besøgte det og det gjorde også, at man fik den rigtige julestemning med tyske julesange og smalltalk fra de gamle berlinere. Kan anbefales!

Alexanderplatz: Dette julemarked fylder hele Alexanderplatz og er nok ikke for dig, som gerne vil undgå de turistede steder eller de ivrige primarkkunder, som er over alt. Men det har dog stadig en vis charme og jeg brugte også en del tid her sidste år, hvor jeg blandt andet fik købt en masse julekager. Men – brug hellere din tid et andet sted.

Haubentaucher: Jeg bruger det meste af min sommer i bikini ved Haubentaucher, som ligger lige ved siden af Warshauer Strasse. Derfor blev jeg også nødt til at tage derhen, da jeg så, at de i juletiden også har et julemarked. Det koster 2€ at komme ind. Jeg ved ikke, om det var fordi, at vi var rigtig trætte på det tidspunkt vi kom eller om det var fordi, at jeg måske stadig havde mine sommerbilleder i hovedet, da jeg gik ind, men jeg var en anelse skuffet over stedet. Når det så er sagt, er det måske det mest familievenlige sted, hvor man blandt andet kan stå på skøjter og der var derfor også mange almindelige tyskere sammen med deres familier. Så ja, det skal man måske selv tage ind og bedømme!

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche: Er nok mit yndlingsjulemarked, som jeg også besøgte sidste år, inden jeg flyttede derned. Der er fyldt med julelys og boder i bedste Kudammstil samt mange turister. Det ligger rundt om den gamle Kaiser-Wilhelms kirke, som er en smuk kirkeruin fra Anden Verdenskrig, hvilket også giver lidt ekstra specielt til den hyggelige atmosphere. Og derudover kan man selvfølgelig efterfølgende ordne de andre julegaver samtidigt i en af de mange butikker på Budapester Strasse eller selve Kurfürstendamm 😉

//Mette

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velour til julefrokosten